HelloFresh Logo

Dit gebeurt er in de Nederlandse keuken

Dit gebeurt er in de Nederlandse keuken

Wist je dat we beter weten hoe we spaghetti bolognaise moeten maken dan boerenkool met worst? En dat mannen net zo vaak in de keuken staan als vrouwen? Wij deden onderzoek naar de Nederlandse kook- en eetgewoontes.
Wist je dat we beter weten hoe we spaghetti bolognaise moeten maken dan boerenkool met worst? En dat mannen net zo vaak in de keuken staan als vrouwen? Wij deden onderzoek naar de Nederlandse kook- en eetgewoontes.
Wie is de chef?

Wie is de chef?

  • Van alle deelnemende landen heeft Nederland de meest gelijke rolverdeling in de keuken: 46% van de vrouwen en 44% van de mannen zeggen dat zij het recept kiezen én koken.
  • Volgens 45% van de respondenten is er maar één chef in huis.
  • 1 op de 5 Nederlanders kookt twee dagen per week of minder.
    Koken met kennis

    Koken met kennis

    • Variatie ontbreekt in het Nederlandse eetpatroon. Klassiekers zoals spaghetti bolognaise, boerenkool met worst en stamppot verschijnen het meeste op tafel.
    • Opvallend is dat het merendeel van de Nederlandse respondenten beter weet hoe ze een Italiaanse spaghetti moeten maken (78%) dan een stamppot van eigen bodem (72%).
      Plezier in de keuken

      Plezier in de keuken

      • 81% van de Nederlanders geeft aan het leuk te vinden om te koken, maar iets maken wat iedereen lekker vindt zorgt vaak nog voor stress bij het bereiden van een diner.
      • 58% vindt het nuttigen van de maaltijd met dierbaren het leukste onderdeel van het kookproces.
      • We zijn wel snelle eters: meer dan een kwart van de Nederlanders besteedt niet meer dan 20 minuten per dag aan de eettafel met vrienden en/of familie.
        Wat eten we vandaag?

        Wat eten we vandaag?

        • Nederlanders streven ernaar hun eetgewoontes te verbeteren: meer dan een kwart wil minder snacken en meer groente eten.
        • 75% van de respondenten geeft toe minder dan twee porties groente per dag te eten - 68% minder dan de aanbevolen norm.
        • Gebrek aan inspiratie en wilskracht worden genoemd als de belangrijkste redenen die mensen ervan weerhouden hun eetgewoontes te verbeteren.

          Goed van start in 2020!

          KOOK JE MEE?