De voedselindustrie is wereldwijd een van de grootste veroorzakers van broeikasgassen. In Europa is de voedselindustrie verantwoordelijk voor ongeveer 30% van alle CO2e-uitstoot (1).
Hoewel HelloFresh-maaltijden gemiddeld 11% minder uitstoot veroorzaken dan dezelfde maaltijden bereid met ingrediënten uit de supermarkt*, nemen we onze verantwoordelijkheid serieus en ondernemen we voortdurend actie om de CO₂e-uitstoot in elke stap van onze keten te verminderen. De Klimaatscores van HelloFresh zijn ontwikkeld om een van de doelstellingen van het VN-Klimaatakkoord van Parijs te behalen, namelijk het halveren van de uitstoot tegen 2023 om de opwarming van de aarde onder 1,5°C te houden. Elk recept wordt beoordeeld op basis van hoe goed het aansluit bij dit doel. Recepten met score A besparen het meest op CO₂e met ten minste 50% minder uitstoot dan ons gemiddelde recept in 2022 en dragen hier daarom het meeste aan bij.
Om de exacte CO₂e-uitstoot van elk recept te berekenen, werkt HelloFresh samen met HowGood. Op basis van hun uitgebreide duurzaamheidsdatabase berekenen we de uitstoot van het verbouwen, produceren en verwerken van de ingrediënten voor elk recept. Deze database is gebaseerd op honderden wetenschappelijke onderzoeken en houdt rekening met de geografische landbouw- en verwerkingsmethoden van elke regio. Lees hier meer over deze methode.
Met de Klimaatscores brengen we de CO₂e-uitstoot in kaart gerelateerd aan de landbouw-, productie- en verwerkingsfases van de ingrediënten die wij jou leveren voor jouw HelloFresh-recepten. De ISO 14040-conforme levenscyclusanalyse die HelloFresh in april 2022 heeft afgerond, laat zien dat deze 3 fases samen gemiddeld verantwoordelijk zijn voor 68% van de CO₂e-uitstoot in de gehele keten(2).
De uitstoot van verpakkingen en transport valt momenteel buiten onze berekeningen. Ondertussen zijn we druk op zoek naar een manier om ook de uitstoot van verpakkingen en transport in onze berekeningen op te nemen en onze gegevensverzameling op dit gebied te verbeteren.