Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst vis kunt blijven eten, vind je altijd duurzame vis in jouw box. Alle vis heeft een MSC-, ASC- of Global G.A.P.-keurmerk, dat staat voor duurzame vangst of kweek. Onze tonijn in blik komt van Fish Tales. Zij werken uitsluitend samen met lokaal beheerde, duurzame visserijen die vis vangen uit gezonde vispopulaties. De tonijn wordt met hengel en lijn gevangen, één voor één. Bijzonder toch?
Waar mogelijk halen we onze groente van dichtbij om CO₂-uitstoot te beperken. Maar wist je dat dit niet altijd het antwoord is? Soms is het telen van groente in een verwarmde kas in eigen land belastender voor het milieu dan groente van verder weg die wel in het seizoen en in de buitenlucht zijn geteeld. Ook hebben we te maken met seizoensgebonden groente die niet jaarrond beschikbaar zijn, zoals asperges, maïskolven en vleestomaten. Deze vind je alleen op het menu wanneer ze in het seizoen zijn - zo ben je verzekerd van de beste smaak en optimale versheid.
Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst vis kunt blijven eten, vind je altijd duurzame vis in jouw box. Alle vis heeft een MSC-, ASC- of Global G.A.P.-keurmerk, dat staat voor duurzame vangst of kweek. Onze tonijn in blik komt van Fish Tales. Zij werken uitsluitend samen met lokaal beheerde, duurzame visserijen die vis vangen uit gezonde vispopulaties. De tonijn wordt met hengel en lijn gevangen, één voor één. Bijzonder toch?
Waar mogelijk halen we onze groente van dichtbij om CO₂-uitstoot te beperken. Maar wist je dat dit niet altijd het antwoord is? Soms is het telen van groente in een verwarmde kas in eigen land belastender voor het milieu dan groente van verder weg die wel in het seizoen en in de buitenlucht zijn geteeld. Ook hebben we te maken met seizoensgebonden groente die niet jaarrond beschikbaar zijn, zoals asperges, maïskolven en vleestomaten. Deze vind je alleen op het menu wanneer ze in het seizoen zijn - zo ben je verzekerd van de beste smaak en optimale versheid.
De (mango)ketchup in jouw box wordt gemaakt van tomaten en mango's uit Kenia. The Ketchup Club werkt hier samen met kleinschalige boeren om te zorgen dat er geen oogst verloren gaat en ze een vaste, eerlijke prijs ontvangen. De ingrediënten worden op regeneratieve wijze verbouwd en vervolgens door smaakmakende chefs verwerkt tot de lekkerste ketchups.
HelloFresh gaat voedselverspilling tegen door uitsluitend de ingrediënten te bestellen die nodig zijn, in de juiste hoeveelheden. Daarnaast wordt onze 'rescued' avocadodip gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!
De Oranjehoen vind je geregeld in jouw box. Deze kip krijgt restjes van de akkerbouw (én overgebleven groente en fruit van HelloFresh) gevoed en voedt op zijn beurt de akkerbouw weer met zijn mest. Door dit speciale dieet heeft hij een bijzondere kleur en smaak. Ze krijgen geen soja of antibiotica, leven op een energieneutrale boerderij en hebben een 22% lagere CO2e-voetafdruk dan kippen met het Beter Leven-keurmerk. De Dierenbescherming heeft de Oranjehoen-stal in 2023 uitgeroepen tot meest diervriendelijke stal van Nederland. Bekijk de video en neem een kijkje op de boerderij van Johan en zijn kippen!
De (mango)ketchup in jouw box wordt gemaakt van tomaten en mango's uit Kenia. The Ketchup Club werkt hier samen met kleinschalige boeren om te zorgen dat er geen oogst verloren gaat en ze een vaste, eerlijke prijs ontvangen. De ingrediënten worden op regeneratieve wijze verbouwd en vervolgens door smaakmakende chefs verwerkt tot de lekkerste ketchups.
HelloFresh gaat voedselverspilling tegen door uitsluitend de ingrediënten te bestellen die nodig zijn, in de juiste hoeveelheden. Daarnaast wordt onze 'rescued' avocadodip gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!
De Oranjehoen vind je geregeld in jouw box. Deze kip krijgt restjes van de akkerbouw (én overgebleven groente en fruit van HelloFresh) gevoed en voedt op zijn beurt de akkerbouw weer met zijn mest. Door dit speciale dieet heeft hij een bijzondere kleur en smaak. Ze krijgen geen soja of antibiotica, leven op een energieneutrale boerderij en hebben een 22% lagere CO2e-voetafdruk dan kippen met het Beter Leven-keurmerk. De Dierenbescherming heeft de Oranjehoen-stal in 2023 uitgeroepen tot meest diervriendelijke stal van Nederland. Bekijk de video en neem een kijkje op de boerderij van Johan en zijn kippen!
Van tempehblokjes tot vegetarische döner kebab - welke heb jij al in je box gehad? Bij Van Koolen telen, oogsten en verwerken ze groente, tarwe en eiwitten tot allerlei vleesvervangers. Bekijk de video en ontdek hoe dat in zijn werk gaat. Probeer ook ons gevarieerde assortiment in samenwerking met de Vegetarische Slager en verminder vleesconsumptie zonder in te leveren op smaak.
Sojasaus, sesamolie, basilicumcrème, teriyaki... Je vindt ze regelmatig terug in je box. Liquido d'Oro zorgt er niet alleen voor dat ze smaakvol zijn, maar ook dat ze perfect geportioneerd zijn. 'Big flavours, zero waste'. Dat is hun missie. Ze hopen in 2030 plasticvrij te zijn en testen biologisch afbreekbare verpakkingen op kleine schaal. Spot jij ze in je box?
Van tempehblokjes tot vegetarische döner kebab - welke heb jij al in je box gehad? Bij Van Koolen telen, oogsten en verwerken ze groente, tarwe en eiwitten tot allerlei vleesvervangers. Bekijk de video en ontdek hoe dat in zijn werk gaat. Probeer ook ons gevarieerde assortiment in samenwerking met de Vegetarische Slager en verminder vleesconsumptie zonder in te leveren op smaak.
Sojasaus, sesamolie, basilicumcrème, teriyaki... Je vindt ze regelmatig terug in je box. Liquido d'Oro zorgt er niet alleen voor dat ze smaakvol zijn, maar ook dat ze perfect geportioneerd zijn. 'Big flavours, zero waste'. Dat is hun missie. Ze hopen in 2030 plasticvrij te zijn en testen biologisch afbreekbare verpakkingen op kleine schaal. Spot jij ze in je box?
De meeste kip- en varkensproducten in jouw box zijn afkomstig uit Nederland en hebben het Beter Leven-keurmerk met minimaal één ster. Bij Brandt & Levie gaan ze zelfs een stapje verder. Hun varkens groeien op op boerderijen die voeldoen aan de hoogste eisen van dierenwelzijn en milieu. Zo eet jij de lekkerste, handgemaakte worst van het beste varken. De meeste rundvleesproducten komen van zorgvuldig geselecteerde Belgische en Franse runderen. Hun voer bevat zelfgeteelde spelt en suikerbiet. De runderen van Meatier groeien onder de beste omstandigheden op, met weidse leefruimte. Ervaren ambachtslui zorgen er vervolgens voor dat jij een heerlijk stukje vlees op je bord krijgt.
De meeste kip- en varkensproducten in jouw box zijn afkomstig uit Nederland en hebben het Beter Leven-keurmerk met minimaal één ster. Bij Brandt & Levie gaan ze zelfs een stapje verder. Hun varkens groeien op op boerderijen die voeldoen aan de hoogste eisen van dierenwelzijn en milieu. Zo eet jij de lekkerste, handgemaakte worst van het beste varken. De meeste rundvleesproducten komen van zorgvuldig geselecteerde Belgische en Franse runderen. Hun voer bevat zelfgeteelde spelt en suikerbiet. De runderen van Meatier groeien onder de beste omstandigheden op, met weidse leefruimte. Ervaren ambachtslui zorgen er vervolgens voor dat jij een heerlijk stukje vlees op je bord krijgt.
Onze Nederlandse kazen en zuivelproducten hebben veelal het Weidegang-certificaat of zijn gemaakt van biologische melk. Weidemelk komt van boerderijen waar de koeien ten minste 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei lopen. Daarnaast halen wij bekende klassiekers uit regio's waar deze kazen oorspronkelijk vandaan komen: feta uit Griekenland, brie en camembert uit Frankrijk, cheddar en Red Leicester uit Engeland en Ierland, en burrata, pecorino, Grana Padano en Parmigiano Reggiano uit Italië. Je herkent ze aan hun D.O.P.-logo, dat verwijst naar 'Beschermde Oorsprongs Benaming'. En de eitjes? Die hebben het 3 sterren Beter Leven-keurmerk. Dat betekent naast ruimte en afleidingsmateriaal in de stal, dat de kippen een overdekte uitloop met natuurlijk daglicht hebben.
Onze Nederlandse kazen en zuivelproducten hebben veelal het Weidegang-certificaat of zijn gemaakt van biologische melk. Weidemelk komt van boerderijen waar de koeien ten minste 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei lopen. Daarnaast halen wij bekende klassiekers uit regio's waar deze kazen oorspronkelijk vandaan komen: feta uit Griekenland, brie en camembert uit Frankrijk, cheddar en Red Leicester uit Engeland en Ierland, en burrata, pecorino, Grana Padano en Parmigiano Reggiano uit Italië. Je herkent ze aan hun D.O.P.-logo, dat verwijst naar 'Beschermde Oorsprongs Benaming'. En de eitjes? Die hebben het 3 sterren Beter Leven-keurmerk. Dat betekent naast ruimte en afleidingsmateriaal in de stal, dat de kippen een overdekte uitloop met natuurlijk daglicht hebben.
Wil je naar de Verenigde Staten website om de lokale recepten en prijzen te bekijken?