Deze salade met aardappel en forel zet je zo op tafel. De combinatie van zachte aardappelen en knapperige radijsjes zorgt voor een smaakvol contrast. Doordat je de vinaigrette door de aardappelen mengt wanneer ze nog warm zijn, trekken alle smaken er extra goed in.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Drieling aardappelen
200 g
Sperziebonen
5 unit
Radijs
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
1 unit
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de aardappeltjes. Was de aardappeltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote aardappeltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de aardappeltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar t. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de aardappeltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de aardappeltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.