Amerikaanse pannenkoeken van gingerbread
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikaanse pannenkoeken van gingerbread

Amerikaanse pannenkoeken van gingerbread

2 porties | met roomkaasvulling en gembersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

5 tl

Verse gember

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten90.2 g
waarvan suikers34.2 g
Vezels4.4 g
Eiwitten23.9 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kleine pan
Spatel
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Rasp de gember fijn.
  • Voeg de honing, 4 el water, 2 el suiker, de gember en een kwart van de speculaaskruiden toe aan een kleine pan.
  • Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur uit en roer 1 el roomboter erdoorheen tot het gesmolten is. Dek af en houd warm tot serveren.
2
  • Klop de eieren in een kom.
  • Voeg de karnemelk toe aan de eieren en blijf kloppen tot het eimengel luchtig is (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af en voeg toe aan in een kom, voeg een 1/2 zakje bakpoeder toe, de overige speculaaskruiden, 1/2 tl zout en 1 el suiker.
  • Spatel het eimengsel door de bloem.

Tip: Het eimengsel is klaar als je veel luchtbelletjes ziet.

3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep een soeplepel beslag in de pan. Voeg een klein schepje roomkaas toe en bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en dek de pannenkoeken af onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Herhaal deze stappen tot al het beslag op is. Voeg telkens wat zonnebloemolie toe als de pan droog wordt.
4
  • Stapel de pannenkoeken op borden en besprenkel met de gembersiroop.