Amerikaanse stijl cobbsalade met kip en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikaanse stijl cobbsalade met kip en avocado

Amerikaanse stijl cobbsalade met kip en avocado

2 porties | met ontbijtspek, croutons en Parmigiano Reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De Cobb-salade is een Amerikaans recept, waarbij de ingrediënten in nette rijen op het bord worden gelegd. Je geeft deze salade een topping van kip, avocado, tomaat, Parmigiano Reggiano, ei, ontbijtspek en zelfgemaakte croutons!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 head

Romaine

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

80 gram

Caesardressing

(Bevat Mosterd, Vis, Eieren, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Schaaldieren, Selderij, Sesamzaad, Soja, Sulfiet, Gluten, Noten)

200 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3422 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten60 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten22.8 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten44.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe zodra het water kookt. Kook de eieren in 8 - 10 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd in kwarten. 
2
  • Hak de sla grof. Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. 
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Snijd de ciabatta in kleine blokjes.
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 6 - 8 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg het ontbijtspek toe en bak in 4 - 5 minuten knapperig. Haal het ontbijtspek uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en bak de ciabattablokjes in 5 - 7 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano grof.
  • Voeg de sla toe aan een saladekom. Voeg de dressing toe en meng goed.
  • Verdeel de sla over diepe borden. Leg de kip, de tomaat, de avocado, de Parmigiano Reggiano, de zelfgemaakte croutons, het ei en het ontbijtspek in rijen op de sla.