Appeltaart-wentelteefjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appeltaart-wentelteefjes

Appeltaart-wentelteefjes

2 porties | met citroenslagroom en stukjes speculaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! In dit recept beleg ze met zelfgemaakte gekaramelliseerde appelmoes, een toefje citroenslagroom en speculaasstukjes.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

4 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4804 kJ
Energie (kcal)1148 kcal
Vetten68.3 g
waarvan verzadigd39.9 g
Koolhydraten111.2 g
waarvan suikers60.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Kleine kom
Mixer
Koekenpan met deksel
Diep bord
Garde
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Klop met een handmixer de slagroom en 1 el suiker gedurende 2 - 3 minuten.
  • Rasp de citroen boven de slagroom, roer de citroenrasp erdoorheen en zet in de koelkast tot stap 4.
  • Snijd de appels in blokjes van 1 cm en pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de appels, het citroensap en de rest van de suiker.
2
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het appelmengsel toe en zet het vuur laag. Laat 6 minuten afgedekt koken.
  • Haal het deksel van de pan, roer de helft van de kaneel door het appelmengsel en laat nog 6 minuten sudderen, of tot de appel zacht wordt en de suiker bruin gekaramelliseerd is.
  • Snijd de briochebroodjes doormidden.
3
  • Meng in een groot diep bord de eieren, de melk, een snufje zout en de rest van de kaneel en klop goed.
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week de briocheplakken per twee stuks in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
  • Bak direct gedurende 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Giet de gekaramelliseerde appelmoes erover.
  • Serveer met een toefje citroenslagroom en strooi de speculaasstukjes erover.