Arancini met gesmolten mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Arancini met gesmolten mozzarella

Arancini met gesmolten mozzarella

+- 9 stuks | met knoflookmayo en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gevulde, gepaneerde rijstballetjes hebben hun naam te danken aan hun vorm en kleur - 'arancini' is namelijk afgeleid van het Siciliaanse woord voor 'sinaasappel'!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Smokey tomatenketchup

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

2 el

[Plantaardige] roomboter

360 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4053 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten104.5 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels6.4 g
Eiwitten26.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng 360 ml water met 1/2 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Giet de rijst eventueel af. Roer de Siciliaanse kruiden door de rijst en laat, afgedekt, 5 minuten nagaren.
  • Zet de rijst in de koelkast om af te koelen.
2
  • Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de panko 4 - 5 minuten.
  • Breng de panko op smaak met peper en zout.
3
  • Meng de afgekoelde rijst met de kruidenroomkaas, de bloem en 1 el panko. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de rijst in balletjes iets groter dan een bitterbal. Druk een stukje mozzarella in het midden van de bal en kneed dicht. Rol de ballen door de panko tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verdeel de arancini over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 minuten bovenin de oven.
4
  • Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng de knoflook met de mayonaise, 1 el water en de helft van de peterselie.
  • Serveer de arancini op een grote schaal en garneer met de overige peterselie.
  • Serveer met de mayonaise en de smokey tomatenketchup.