De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks te kort met deze salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Limoen
35 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat Gluten, Soja)
1.5 tl
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
80 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat Eieren, Gluten, Soja)
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ pak(ken)
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Rode peper
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de 2 partjes per persoon van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, het sesamzaad, de sojasaus, de gember, de knoflook en 1/2 tl suiker per persoon. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit en meng goed.Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.Verwijder de blaadjes van de takjes koriander en snijd fijn.Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Meng de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.