Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Houd je van gekaramelliseerd fruit? Kies dan voor deze cake! Je maakt het helemaal af met witte chocolade en geroosterd amandelschaafsel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 gram
Boerencakemix
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Witte-chocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
2 stuk(s)
Appel
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 el
Suiker
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en houd 50 gram apart.
Giet de cakemix in een grote kom. Kluts de eieren in een andere kom. Voeg 200 gram roomboter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag. Vet een cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake 45 - 50 minuten. Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.
Tip: Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
Breng in een kleine steelpan ruim water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels langzaam smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Was ondertussen de appels, halveer en verwijder het klokhuis en de pit. Snijd het fruit eerst in kwarten en vervolgens in achten.
Giet de gesmolten witte chocolade over de cake en laat de chocolade hard worden. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde koekenpan. Voeg 5 el suiker toe en karamelliseer de appels 5 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de partjes zacht zijn en goudbruin beginnen te kleuren. Garneer de cake met de gekaramelliseerde appel en strooi het amandelschaafsel eroverheen.