Bakbox | Carrotcake met pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Carrotcake met pistachenoten

Bakbox | Carrotcake met pistachenoten

+/- 10 stukken | met kokosrasp en citroen-roomkaasglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort: met glazuur van verse roomkaas. Zin om het net even anders te doen? Van dit recept kun je ook muffins maken!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Wortel

200 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

10 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

2 snufje

Nootmuskaat

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8610 kJ
Energie (kcal)2058 kcal
Vetten103.4 g
waarvan verzadigd62.6 g
Koolhydraten241.4 g
waarvan suikers164.5 g
Vezels14.8 g
Eiwitten36.3 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Rasp
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Spatel
Grote kom
Mixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
  • Rasp de wortels grof.
  • Bekleed een ronde taartvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. 
Deeg mengen
2
  • Meng in een grote kom de roomboter, het kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
  • Mix één voor één de eieren erdoor.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder, de kaneel en 2 mespuntjes nootmuskaat erdoor.
  • Voeg tot slot de geraspte wortel en de kokosrasp toe en spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm. Bak de taart 50 - 60 minuten in de oven.
Toppings voorbereiden
3
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Voeg de citroenrasp toe aan de roomkaas en voeg wat citroensap naar smaak toe. 
  • Hak de pistachenoten grof. 

 

Serveren
4
  • Controleer of de carrotcake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de carrot cake klaar. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaasglazuur en garneer met de pistachenoten.