Bakbox | Cheesecake met witte chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Cheesecake met witte chocolade

Bakbox | Cheesecake met witte chocolade

12 porties | met blauwebessenjam

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd4 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

300 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

75 gram

[Plantaardige] roomboter

50 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6715 kJ
Energie (kcal)1605 kcal
Vetten111.3 g
waarvan verzadigd71.9 g
Koolhydraten132.1 g
waarvan suikers96.2 g
Vezels1.9 g
Eiwitten19.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Mengkom
Lepel
Staafmixer
Steelpan
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Kom
Hittebestendige kom
Handmixer
Vork

Instructies

1
  • Maal in een mengkom de speculaasstukjes fijn met een staafmixer, tot het bijna een poeder is.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en meng de fijngemalen speculaas erdoor.
  • Schep het mengsel in een taartvorm van 24 cm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel om de bodemlaag te maken.
  • Zet de speculaasbodem in de koelkast tot de vulling klaar is.
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de pan en zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Voeg de witte chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet daarna  apart om af te koelen.
  • Meng, wanneer de chocolade iets is afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is, de roomkaas erdoor.
  • Voeg de slagroom en suiker toe aan een andere kom en klop de slagroom met een handmixer.
3
  • Rasp de schil van de limoen.
  • Meng 1 tl limoenrasp en de slagroom door chocolade-roomkaasvulling. 
4
  • Verdeel de cheesecakevulling over de speculaasbodem.
  • Verdeel een paar toefjes van de bosbessenjam over de vulling en draai deze er met een vork er voorzichtig doorheen.
  • Zet de cheesecake in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
  • Strooi 1 tl limoenrasp over de taart als garnering.