Bakbox | Luchtige brownies met witte chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Luchtige brownies met witte chocolade

Bakbox | Luchtige brownies met witte chocolade

+/- 9 stuks | met gezouten amandelen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ken jij de onweerstaanbare combinatie van chocolade met zout al? Na dit recept wil je nooit meer anders. Je maakt gemakkelijk een chocoladebeslag voor luchtige brownies en voegt daar gezouten amandelen en witte-chocoladedruppels aan toe. Even in de oven en... genieten maar!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

40 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5750 kJ
Energie (kcal)1374 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten186.2 g
waarvan suikers124.7 g
Vezels8 g
Eiwitten26.7 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2
  • Hak de amandelen grof.
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Schep de helft van de amandelen en de helft van de witte chocoladedruppels door het beslag heen.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Verdeel de overige amandelen en witte chocolade over de bovenkant van het beslag. 
  • Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.
Serveren
4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen (zie Tip).
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.