Bakbox | Spinnenweb-brownies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Spinnenweb-brownies

Bakbox | Spinnenweb-brownies

9 stuks | Bakken met het hele gezin

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Ga deze week voor een echt Halloweenrecept en maak deze spinnenwebbrownies - ze zijn zó lekker dat het bijna eng is!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

60 gram

Stroopwafelkruimels

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's)

40 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

50 gram

[Plantaardige] roomboter

120 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6516 kJ
Energie (kcal)1557 kcal
Vetten65.5 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten207 g
waarvan suikers131.6 g
Vezels9 g
Eiwitten27.5 g
Zout6.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Grote kom
Mixer
Hittebestendige kom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip). Hak de hazelnoten grof.

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2

Meng in een grote kom de cakemix met 120 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip). Voeg de stroopwafelkruimels, de hazelnoten en de helft van de witte-chocoladedruppels toe en meng goed.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3

Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven (zie Tip). De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen. Laat de brownie volledig afkoelen.

Tip: De baktijd is afhankelijk van hoe sterk jouw oven is en hoe gaar je graag de brownies eet.

Brownie versieren
4

Verhit een laagje water in een steelpan. Plaats een hittebestendige kom op de steelpan en doe de overige witte-chocoladedruppels in de kom. Laat de chocolade al roerend smelten, maar zorg dat het niet te dun wordt. Giet de chocolade in een spuitzakje of diepvrieszakje en knip er een klein hoekje af. Knijp in het zakje zodat de gesmolten witte chocolade door de kleine opening naar buiten kan. Teken met de witte chocolade een spinnenweb op de brownie.