topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banaan-pannenkoekjes

Banaan-pannenkoekjes

2 porties | met blauwe bessen, kokosrasp en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Voor deze pannenkoekjes heb je maar een klein beetje bloem nodig: de banaan zorgt namelijk ook voor binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Blauwe bessen

4 stuk(s)

Banaan

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3250 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers57 g
Vezels13.3 g
Eiwitten27.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Prak 3 bananen met een vork in een kom (zie Tip). Snijd de overige banaan in plakjes.

Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.

2

Voeg de eieren, kaneel, bloem en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.

Tip: Ben je geen liefhebber van blauwe bessen of kokosrasp? Laat deze dan achterwege en voeg in plaats van de kokosrasp nog 1 el bloem toe aan het beslag! Gebruik de blauwe bessen en kokosrasp eventueel later nog als garnering.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

4

Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.