Zelfgemaakt bananenbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakt bananenbrood

Zelfgemaakt bananenbrood

om te delen | met dadels en walnoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recept
Allergenen :
Ei
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

80 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

70 ml

Zonnebloemolie

50 ml

[Plantaardige] melk

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6351 kJ
Energie (kcal)1518 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten186.9 g
waarvan suikers99.5 g
Vezels14.2 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Mengkom
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Handmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet een cakeblik in, of bekleed met bakpapier.
  • Prak in een mengkom drie bananen fijn met een vork.
2
  • Voeg de zonnebloemolie, honing, melk en eieren toe aan de banaan en meng met een handmixer.
    Voeg de bloem, de kaneel, het bakpoeder en het zout toe aan de kom en meng tot een geheel.
  • Meng de gehakte dadels en walnoten erdoor.
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de vierde banaan in de lengte. Leg beide helften met de snijkant naar boven op het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
4
  • Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. 
  • Snijd de cake in plakken en serveer.