Bánh mì met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bánh mì met gehaktballetjes

Bánh mì met gehaktballetjes

Met zoetzure groente en pittige mayonaise

.

Allergenen :
Vis
Gluten
Sesamzaad
Soja
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

15 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

1 stuk(s)

Volkoren puntje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

2 tl

Suiker

¾ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3199 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers17 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

Dressing maken
2

Meng in een kleine kom de vissaus, 3/4 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 1 1/2 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

Bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

Salade mengen
4

Bak ondertussen de volkoren puntjes 7 - 8 minuten in de oven. Voeg de little gem toe aan de saladekom met groente en meng de rest van de dressing hier ook doorheen. Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden.

Broodjes beleggen
5

Snijd het volkorenpuntje open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

Serveren
6

Serveer de bánh mì met de overige salade.