Bœuf Bourguignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

4 personen | met runderlappen en aardappelpuree

This week, we present a classic of French cuisine: beef bourguignon! Prepared with bacon and vegetables simmered in red wine, served alongside creamy mashed potatoes.

Labels:
Recept
Allergenen :
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd3 uur
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.7 stuk(s)

Wortel

10 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

250 gram

Kastanjechampignons

1 snufje

Nootmuskaat

8 plak(ken)

Ontbijtspek

800 gram

Runderlappen

1

Tomatenpuree

185 ml

Rode wijn

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Laurierblad

1000 gram

Aardappelen

120 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse tijm

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

5 el

[Plantaardige] roomboter

¾ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

2 el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6743 kJ
Energie (kcal)1612 kcal
Vetten62.8 g
waarvan verzadigd34.6 g
Koolhydraten117.8 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.2 g
Eiwitten123 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Braadpan
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de sjalot in grove stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de runderlappen in stukken van 4 cm groot. 
Vlees bakken
2
  • Verhit een grote braadpan zonder olie op middelhoog vuur en voeg het ontbijtspek toe. Bak in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Haal het ontbijtspek uit de pan.
  • Voeg de runderlappen toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal het vlees uit de pan en bewaar apart. Verlaag het vuur van de braadpan. 
Groenten bakken
3
  • Voeg 2 el roomboter toe aan de braadpan en fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 10 - 12 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree en de kastanjechampignons toe en bak 5 - 6 minuten. 
  • Voeg 2 el bloem toe aan de stoofpot en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pan en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
Stoven
4
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, de sjalot, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pan.
  • Voeg het ontbijtspek en de runderlappen toe aan de pan. Laat de bœuf bourguignon 2 - 3 uur, afgedekt, stoven op laag vuur.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
Aardappelpuree maken
5
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. 
  • Voeg 3 el roomboter, 2 el mosterd en de kookroom toe en meng goed. 
  • Rasp een mespuntje nootmuskaat.
  • Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
6
  • Snijd de peterselie grof. 
  • Haal de braadpan na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Breng de bœuf bourguignon op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de bœuf bourguignon met de aardappelpuree.