Belgische vol-au-vent met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Belgische vol-au-vent met kip

Belgische vol-au-vent met kip

4 porties | met verse peterselie en champignons

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Pasteitje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose))

125 gram

Champignons

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3178 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten39.6 g
waarvan suikers5 g
Vezels6.2 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Draai van het kipgehakt 8 gehaktballetjes.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de kip in stukjes van 1 cm dik. 
  • Voeg de kip toe aan de pan en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de kip en gehaktballetjes gaar zijn.
2
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Haal de kip uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de overige roomboter toe aan de pan en bak de champignons 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Bereid de bouillon. Snijd de citroen in 6 partjes.
3
  • Snijd voorzichtig de bovenkanten van de pasteitjes en leg naast de pasteitjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 5 - 8 minuten in de oven. 
  • Blus de pan af met het sap van 1 citroenpartje.
  • Voeg de bloem toe aan de champignons en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg daarna de kookroom en de bouillon toe, roer goed door en bak nog 2 minuten.
4
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de kip, de gehaktballetjes en de helft van de peterselie toe aan de vol-au-ventsaus. Laat nog 2 minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vol-au-ventsaus in de pasteitjes.
  • Garneer met de overige peterselie en serveer met een citroenpartje.