Brunchbox | Paasbrunch met Amerikaanse pancakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Paasbrunch met Amerikaanse pancakes

Brunchbox | Paasbrunch met Amerikaanse pancakes

4 porties | met mangoslagroom en frambozen-yoghurtbowls

HelloFresh bezorgt alles voor een vrolijk paasfeest bij jou thuis. Met de Brunchbox Zoet vul je de tafel met drie kidsproof receptjes voor onder andere pannenkoeken met mango, paasbroodjes en verse smoothies. Dat is genieten op z'n paasbest!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren
Soja
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Passievrucht

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

750 gram

Paasstol

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten Kan bevatten Sesamzaad)

60 gram

Bosbessenjam

1 stuk(s)

Aardbeiensmoothie

1 stuk(s)

Mango-passievruchtsmoothie

4 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)12395 kJ
Energie (kcal)2962 kcal
Vetten93.3 g
waarvan verzadigd42.5 g
Koolhydraten442.8 g
waarvan suikers110.1 g
Vezels16.3 g
Eiwitten76.8 g
Zout8 g

Benodigdheden

Staafmixer
Mixer
Kom
Grote kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pollepel

Instructies

Slagroom maken
1
  • Halveer de passievrucht. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Houd wat mango apart ter garnering. Pureer de mango met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Klop met een mixer de slagroom met 1 el suiker tot een stevige slagroom.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de mangopuree. Dek af en zet in de koelkast tot serveren.
Beslag maken
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 2 el suiker en een snufje zout.
  • Klop in een tweede kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe en klop door elkaar, tot er veel belletjes ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel tot er een glad beslag ontstaat. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoor.
Pannenkoeken bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het pannenkoekbeslag met een soeplepel in de pan en maak per keer ongeveer 3 - 4 pannenkoeken. Bak de pannenkoeken 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is. Voeg eventueel tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de seizoensbroodjes 6 - 8 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de frambozen erover. Besprenkel met honing naar smaak.
  • Dek de tafel en plaats de seizoensbroodjes, jam en yoghurtbowls in het midden.
  • Verdeel de pannenkoeken in kleine stapeltjes over de borden. Beleg elk stapeltje met de mangoslagroom, de passievrucht en de achtergehouden mangoblokjes. Garneer met de limoenrasp.
  • Schenk de smoothies in glazen en snijd de paasstol in plakjes.

Vrolijk Pasen!