Deze burger is lekker sappig en snel klaar. Doordat de aardappels al voorgekookt zijn, hoeven ze minder lang in de oven en zijn ze sneller krokant. De pittige groene peper die je erbij bakt en de zoetzure piccalilly maken het een spannend gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Aardappelpartjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Pruimtomaat
0.3 unit
Komkommer
½ unit
Groene peper
50 g
Gemengde sla
1 unit
Biologisch bruin rozenbroodje
(Contains Gluten, Barley, Wheat May be present Egg, Mustard, Lupin, Gluten, Milk, Sesame, Soy)
1 unit
Gekruide runderburger
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Mosterd
2 teaspoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelwedges 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak een dressing van de honing, mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de dressing met de gemengde sla, tomaat en komkommer. Bak het rozenbroodje 4 – 6 minuten mee in de oven.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de hamburger, samen met de groene peper, 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en houd de hamburger warm in de pan.
Snijd ondertussen het rozenbroodje doormidden en besmeer de onderkant met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade, leg de burger erop, bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger (zie tip).
Verdeel de burger, aardappelwedges en overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.