Deze burger geef je extra smaak met piccalilly. Piccalilly is een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Tomaat
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Groene peper
50 g
Gemengde sla
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
1 unit
Gekruide runderburger
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
200 g
Aardappelpartjes
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Mosterd
2 teaspoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelwedges 15 – 20 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer. Bak de ciabatta 4 – 6 minuten bij de aardappelen in de oven.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de runderburger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burgers warm in de pan.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de burger, aardappelwedges en overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.