Burger met pittige groene peper en piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

Met aardappelpartjes en salade

Deze burger geef je extra smaak met piccalilly. Deze saus is niet alleen lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

50 gram

Gemengde sla

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)

25 stuk(s)

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 tl

Mosterd

2 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3870 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

aardappelen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 - 7 minuten in de oven. Verdeel de aardappelartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 17 - 22 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.

snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

dressing
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.

bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.

serveren
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

serveren
6

Verdeel de burger, de aardappelpartjes en de overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.