Burger met pittige groene peper en piccalilly
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade

Een van de smaakmakers in dit gerecht is piccalilly, een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

200 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 unit

Tomaat

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Groene peper

50 g

Radicchio en romaine

1 unit

Half-om-half hamburger

(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)

25 g

Piccalilly

(Contains Gluten, Soy, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

2 teaspoon

Mosterd

2 teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3958 kJ
Calories946 kcal
Fat50 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate82 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber11 g
Protein37 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Cutting Board
Paring Knife
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 – 7 minuten in de oven. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een ovenrooster met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 17 – 22 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.

Burger bouwen
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje van de salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met het broodje hamburger en de rest van de piccalilly.