Een van de smaakmakers in dit gerecht is piccalilly, een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
200 gram
Vastkokende aardappelen
1 tl
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Groene peper
50 gram
Radicchio en romaine
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)
25 gram
Piccalilly
(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)
1 tl
Honing
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
2 tl
Mosterd
2 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 – 7 minuten in de oven. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een ovenrooster met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met het broodje hamburger en de rest van de piccalilly.