Een van de smaakmakers in dit gerecht is piccalilly, een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
200 g
Vastkokende aardappelen
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Tomaat
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Groene peper
50 g
Radicchio en romaine
1 unit
Half-om-half hamburger
(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Mosterd
2 teaspoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 – 7 minuten in de oven. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een ovenrooster met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met het broodje hamburger en de rest van de piccalilly.