Burger met pittige groene peper en piccalilly
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade

Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

200 g

Aardappelpartjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 unit

Tomaat

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Groene peper

50 g

Radicchio en romaine

1 unit

Half-om-half hamburger met tuinkruidenmarinade

25 g

Piccalilly

(Contains Gluten, Soy, Mustard)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Mosterd

2 teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3757 kJ
Calories898 kcal
Fat47 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate75 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10 g
Protein38 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de partjes over een ovenrooster met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Leg de ciabatta de laatste 5 – 7 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan. Meng de saladedressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.

Broodje beleggen
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met de burger en de rest van de piccalilly.