Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelpartjes
1 tl
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Groene peper
50 gram
Radicchio en romaine
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger met tuinkruidenmarinade
25 gram
Piccalilly
(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)
1 tl
Honing
½ el
Olijfolie
2 tl
Mosterd
2 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm, de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Leg de ciabatta de laatste 5 – 7 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met de burger en de rest van de piccalilly.