Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
200 g
Aardappelpartjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Tomaat
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Groene peper
50 g
Radicchio en romaine
1 unit
Half-om-half hamburger met tuinkruidenmarinade
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Mosterd
2 teaspoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm, de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Leg de ciabatta de laatste 5 – 7 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met de burger en de rest van de piccalilly.