Luxe burratasalade met serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe burratasalade met serranoham

Luxe burratasalade met serranoham

met pistachepesto, balsamicotomaatjes en gemengde salade

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Bereid de cherrytomaten
  • Bak de serranoham
  • Maak de pistachepesto
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Serranoham

20 gram

Rucola en veldsla

65 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2083 kJ
Energie (kcal)498 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels3.2 g
Eiwitten27.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Serranoham bakken
2
  • Haal de serranohamplakjes los van elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de serranoham 7 - 8 minuten in de oven, laat daarna afkoelen.
  • Breek de serranoham in kleine stukken. Bewaar apart tot serveren.
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het citroensap uit.
Pesto maken
3
  • Pel de knoflook en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg het basilicum, de pistachenoten, de Grana Padano en het citroensap toe aan de hoge kom.
  • Voeg de overige extra vierge olijfolie toe en gebruik een blender of staafmixer om het tot een glad geheel te mixen. Voeg meer extra vierge olijfolie toe als de pesto te dik is.
  • Proef, en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
Serveren
4
  • Voeg kort voor serveren de rucola en veldsla toe aan de cherrytomaten. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade over diepe borden, leg de burrata erop en verdeel de serranohamstukjes erover.
  • Besprenkel met de pistachepesto en garneer met citroenrasp naar smaak.