Burratasalade met gebakken spek en cherrytomaten
Burratasalade met gebakken spek en cherrytomaten

Burratasalade met gebakken spek en cherrytomaten

met gekaramelliseerde ui, gedroogde vijgen en croutons

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Allergens:
Rye
Wheat
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

½ piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

2 slice

Bacon

30 g

Arugula & lamb's lettuce

1 bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

20 g

Chopped dried figs

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4015 kJ
Calories960 kcal
Fat73.5 g
Saturated Fat27.5 g
Carbohydrate44.8 g
Sugar19.2 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein25.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Small sauce pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Ontbijtspek maken
3

Haal de ontbijtspekplakjes los en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven. Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon.

Croutons maken
4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood tot krokante croutons. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
5

Voeg de cherrytomaten toe aan een saladekom. Meng de cherrytomaten met de slamix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de gedroogde vijgen en de croutons. Leg de burrata in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 el zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.