Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Onion
½ piece
White ciabatta
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
20 g
Green pesto
(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)
2 slice
Bacon
30 g
Arugula & lamb's lettuce
1 bulb(s)
Burrata
(Contains Milk)
20 g
Chopped dried figs
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
¾ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.
Haal de ontbijtspekplakjes los en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven. Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon.
Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood tot krokante croutons. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de cherrytomaten toe aan een saladekom. Meng de cherrytomaten met de slamix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de gedroogde vijgen en de croutons. Leg de burrata in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 el zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.