Caesar maaltijdsalade

Caesar maaltijdsalade

met avocado, ontbijtspek en parmigiano reggiano

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 head

Romaine lettuce

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

4 slice

Bacon

2 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Tomato

1 piece

Avocado

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

80 g

Caesar dressing

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2612 kJ
Calories624 kcal
Fat42.5 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate21.6 g
Sugar4 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein37.2 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Grill Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg zodra het water kookt de eieren voorzichtig toe. 
  • Kook de eieren in 8 - 10 minuten medium hard. 
  • Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten. 
2
  • Hak de romaine sla grof. 
  • Snijd de tomaat doormidden. Snijd vervolgens in plakjes. 
  • Halveer de avocado en verwijder de schil en pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Snijd het ontbijtspek in grote reepjes. Snijd de ciabatta in kleine blokjes. 
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 6 - 8 minuten gaar. 
  • Haal de kip uit de pan. Voeg het ontbijtspek toe en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Haal het ontbijtspek uit de pan. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en voeg de ciabatta toe. 
  • Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Voeg de sla, tomaat en avocado toe aan een saladekom. 
  • Voeg de dressing toe en meng goed. 
  • Voeg de kip, het ei en het ontbijtspek toe en garneer met de zelfgemaakte croutons.
  • Rasp de parmigiano reggiano grof. Garneer de salade met de kaas.