Caesar stijl salade met gegrilde kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar stijl salade met gegrilde kip

Caesar stijl salade met gegrilde kip

2 porties | met avocado, ontbijtspek en Parmigiano Reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De Cobb-salade is een Amerikaans recept, waarbij de ingrediënten in nette rijen op het bord worden gelegd. Je geeft deze salade een topping van kip, avocado, tomaat, Parmigiano Reggiano, ei, ontbijtspek en zelfgemaakte croutons!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

80 gram

Caesardressing

(Bevat Mosterd, Vis, Eieren, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Schaaldieren, Selderij, Sesamzaad, Soja, Sulfiet, Gluten, Noten)

1 head

Botersla

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3026 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten19.1 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels6.9 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Grillpan of koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren voorzichtig toe zodra het water kookt.
  • Kook de eieren in 8 - 10 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten. 
2
  • Hak de sla grof. 
  • Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Halveer de avocado en verwijder de schil en pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. 
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de ciabatta in kleine blokjes.
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 6 - 8 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de pan. Voeg het ontbijtspek toe en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Haal het ontbijtspek uit de pan. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en voeg de ciabattablokjes toe. 
  • Bak de ciabattablokjes in 5 - 7 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano grof.
  • Voeg de sla toe aan een saladekom. Voeg de caesardressing toe en meng goed.
  • Verdeel de sla over diepe borden.
  • Leg de kip, de tomaat, de avocado, de Parmigiano Reggiano, de zelfgemaakte croutons, het ei en het ontbijtspek in rijen over de sla.