Caesar-stijl salade met truffeldressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar-stijl salade met truffeldressing

Caesar-stijl salade met truffeldressing

Bijgerecht | met walnoten en parmigiano reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Kies voor de Caesar-stijl salade met truffeldressing en voeg dit knapperige bijgerecht toe aan je maaltijd. Makkelijk te combineren en onweerstaanbaar lekker.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 head

Romaine

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

3 tl

Mosterd

3 el

[Plantaardige] mayonaise

3 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)455 kcal
Energie (kJ)1904 kJ
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten6.1 g
waarvan suikers2.1 g
Vezels2.7 g
Eiwitten9.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Grote saladekom

Instructies

1
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. 
  • Snijd de krop romaine sla in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. 
  • Snijd de sla grof in hapklare stukken.
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur.
  • Rooster de gehakte walnoten in ongeveer 2 - 3 minuten goudbruin. 
3
  • Meng in een saladekom de geraspte knoflook, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise tot een gladde dressing.
  • Meng de truffelolie en 3/4 van de geraspte parmigiano reggiano door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gesneden sla toe en schep goed door tot alle sla bedekt is met dressing.
4
  • Verdeel de sla met dressing over kleine borden of schalen. 
  • Bestrooi met de geroosterde walnoten en overige parmigiano reggiano.