Camembert uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

2 porties | met rozemarijn, pikante uienchutney en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gebakken camembert met rozemarijn, knoflook en walnoot serveer je als een soort mini kaasfondue, met stokbrood en uienchutney. Serveer het als hapje, of als onderdeel van een kaasplankje!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Walnoten
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pikante uienchutney

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

240 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3306 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels5.3 g
Eiwitten35.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verwijder de verpakking van de camembert en leg de camembert met de gekerfde kant naar boven in een ovenschaal.
  • Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van de kaas, tot 2 cm van de rand (zie Tip).
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de rozemarijn.

Tip: Als je te ver doorsnijdt dan vloeit de camembert over de rand.

2
  • Verdeel de knoflook en rozemarijnblaadjes over de sneetjes die je in de camembert hebt gemaakt.
  • Verdeel de walnootstukjes over de kaas en besprenkel met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el honing.
3
  • Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven.
  • Bak de camembert de laatste 7 minuten mee.
4
  • Snijd de baguette in dunne plakjes. Serveer samen met de pikante uienchutney en de camembert.
  • Breng de camembert op smaak met peper en zout.