Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Je voegt witte courgette toe aan deze snelle en zomerse pasta. Niet schrikken dus als de groente in je box een vreemd kleurtje heeft. Deze courgette is zoeter dan de groene variant. De citroentijm zorgt voor een frisheid en combineert erg lekker met de warmgerookte zalm. Top met de scherpe rucola!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Witte courgette

3 takje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat Vis)

40 gram

Volkoren casarecce

(Bevat Gluten)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)580 kcal
Energie (kJ)2427 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de caserecce.

Snijd de courgette in plakken.
2

Snipper de rode ui en snijd de courgette in halve plakken. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm en snijd of hak fijn. Trek met twee vorken de warmgerookte zalmsnippers los.

3

Kook de caserecce in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de citroentijm toe.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en citroentijm toe, draai het vuur middellaag en bak 5 minuten mee.

Voeg de warmgerookte zalmsnippers toe.
5

Voeg de caserecce en het grootste deel van de warmgerookte zalmsnippers toe aan de courgette en verhit nog 1 minuut. Roer vervolgens het grootste deel van de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de overige warmgerookte zalmsnippers en de overige rucola. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie.