Cheesy knoflookbrood als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy knoflookbrood als extra

Cheesy knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met cheddar en parmigiano reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Ga jij voor nog meer lekkers bij je maaltijd? Voeg dan dit bijgerecht toe aan je box en maak in slechts 10 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen
Witte demi-baguette

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

Knoflookteen

3 stuk(s)

Knoflookteen

Parmigiano Reggiano DOP

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Geraspte cheddar

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3109 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers1.3 g
Vezels4.2 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Oven
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de peterselie en bieslook fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte boter toe aan een kom.
  • Meng de boter met de extra vierge olijfolie, 2/3 van de verse kruiden en de knoflook.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en parmigiano reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
4
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de rest van de verse kruiden.
  • Breek het brood aan tafel in stukken.