Cherrytomatensoep met worst en venkel
 Cherrytomatensoep met worst en venkel

Cherrytomatensoep met worst en venkel

met ansjovis en kikkererwten

Deze soep geef je snel en gemakkelijk extra smaak door de ansjovis. Dit visje zit bomvol umami wat extra hartigheid toevoegt.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

2 piece

Garlic

1 piece

Onion

¼

Anchovies

(Contains Fish)

½ piece

Fennel

1 piece

White bread roll

¼ sachet(s)

Dried oregano

½ can

Tinned cherry tomatoes

1 can

Chickpeas

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories575 kcal
Energy (kJ)2406 kJ
Fat34.5 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate29.1 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein30.7 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Worsten ontvellen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan of waterkoker. Snijd ondertussen het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. 

Vlees bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan met deksel op hoog vuur. Voeg het worstvlees toe en verdeel met een pollepel in stukken. Bak in 3 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en houd apart. Bewaar de pan met het bakvet.

Venkel snijden
3

Snijd ondertussen de ansjovis fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart om de soep mee te garneren. Snijd de venkel in blokjes. Bak de witte ciabatta in 6 - 8 minuten goudbruin.

Soep koken
4

Verhit de overige olijfolie in de pan met het bakvet op middelmatig vuur, voeg de knoflook, de sjalot, de venkel, de ansjovis en de gedroogde oregano toe en bak in 2 minuten zacht. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven. Voeg de cherrytomaten in blik toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon en de helft van de ansjovis. De overige ansjovis is lekker in een salade, bijvoorbeeld de volgende dag voor lunch.

Soep afwerken
5

Giet de kikkererwten af en voeg ze in de laatste 2 minuten samen met de gebakken worst toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen en serveer met de ciabatta. Bestrooi de soep met het venkelloof.