Cherrytomatensoep met worst en venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Cherrytomatensoep met worst en venkel

Cherrytomatensoep met worst en venkel

met ansjovis en kikkererwten

Deze soep geef je snel en gemakkelijk extra smaak door de ansjovis. Dit visje zit bomvol umami wat extra hartigheid toevoegt.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¼

Ansjovis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 blik(ken)

Kikkererwten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)575 kcal
Energie (kJ)2406 kJ
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten29.1 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels13.1 g
Eiwitten30.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Pan
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Worsten ontvellen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan of waterkoker. Snijd ondertussen het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. 

Vlees bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan met deksel op hoog vuur. Voeg het worstvlees toe en verdeel met een pollepel in stukken. Bak in 3 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en houd apart. Bewaar de pan met het bakvet.

Venkel snijden
3

Snijd ondertussen de ansjovis fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart om de soep mee te garneren. Snijd de venkel in blokjes. Bak de witte ciabatta in 6 - 8 minuten goudbruin.

Soep koken
4

Verhit de overige olijfolie in de pan met het bakvet op middelmatig vuur, voeg de knoflook, de sjalot, de venkel, de ansjovis en de gedroogde oregano toe en bak in 2 minuten zacht. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven. Voeg de cherrytomaten in blik toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon en de helft van de ansjovis. De overige ansjovis is lekker in een salade, bijvoorbeeld de volgende dag voor lunch.

Soep afwerken
5

Giet de kikkererwten af en voeg ze in de laatste 2 minuten samen met de gebakken worst toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen en serveer met de ciabatta. Bestrooi de soep met het venkelloof.