topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | sticky mango, witte chocola en cranberry's, groene appel en limoen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

20 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

80 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

500 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4858 kJ
Energie (kcal)1161 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten127.9 g
waarvan suikers99.4 g
Vezels25.5 g
Eiwitten25.5 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Vershoudfolie
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een kom het chiazaad met de biologische halfvolle melk, het water, de yoghurt Griekse stijl, 2 el honing en 1 tl zout.
  • Dek de kom af met vershoudfolie, zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, weken.
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Meng in een kom 1/3 van de chiapudding met de helft van de kokosrasp.
  • Verdeel de mangochutney over twee glazen.
  • Schep het chia-kokosmengsel erbovenop.
  • Garneer met de mango en de overige kokosrasp.
3
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Hak de cranberry's en de witte chocolade grof.
  • Verdeel 1/3 van de chiapudding over twee glazen. Meng het citroensap, de citroenrasp, de helft van de witte chocolade en de cranberry's door de chiapudding.
  • Garneer met de overige cranberry's en witte chocolade (zie Tip).

Tip: Heb je liever een gezonder ontbijt, laat dan de witte chocolade achterwege en voeg wat honing naar smaak toe voor extra zoetheid.

4
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng de helft van het limoensap met de appelblokjes.
  • Verdeel 1/3 van de chiapudding over twee glazen. Meng het overige limoensap door de chiapudding.
  • Garneer met de appel, de limoenrasp en pecannoten. Sprenkel er wat honing naar smaak over.