Chimay-varkensworst van Brandt & Levie
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met pestokrieltjes en een gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

200 g

Voorgekookte halve kriel met schil

½ unit

Gele paprika

½ unit

Vleestomaat

40 g

Salademix met erwtenscheuten

(May be present Celery)

12.5 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2937 kJ
Calories702 kcal
Fat49 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate7 g
Sugar6 g
Dietary Fiber4 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Worst bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af.Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.Snijd de gele paprika in blokjes.Snijd de vleestomaat in blokjes.Meng de gemengde sla, gele paprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Halve krieltjes meebakken
3

Leg de varkensworst op borden.Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto.Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst.Serveer met de salade.