Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Vleestomaat
40 gram
Salademix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
12.5 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af.Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.Snijd de gele paprika in blokjes.Snijd de vleestomaat in blokjes.Meng de gemengde sla, gele paprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Leg de varkensworst op borden.Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto.Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst.Serveer met de salade.