Chimay-varkensworst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met pestokrieltjes en een gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde uien

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Vleestomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)677 kcal
Energie (kJ)2832 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers3 g
Vezels5.8 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de rode paprika in blokjes. Snijd de vleestomaat in blokjes. Meng de gemengde sla, puntpaprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Halve krieltjes meebakken
3

Leg de varkensworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.