Kerstscones met cranberry's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kerstscones met cranberry's

Kerstscones met cranberry's

10 porties | met sinaasappel en kaneel

Wat is kerst zonder feestelijke lekkernijen? Van red velvet kerstcake tot kerstboombrownies, verras je gasten met de lekkerste zoetmakers.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Cranberrychutney

40 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

55 gram

Suiker

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5001 kJ
Energie (kcal)1195 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd33.7 g
Koolhydraten163.5 g
waarvan suikers66.2 g
Vezels9.1 g
Eiwitten22.3 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel en pers 1 el sinaasappelsap.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het zout, de sinaasappelrasp, 1/2 zakje kaneel en 40 gram suiker.
  • Kneed de roomboter en de droge ingrediënten tot er broodkruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk en de gedroogde cranberry's toe en kneed tot een glad, gelijkmatig deeg.
2
  • Rol kleine ballen van het deeg. Gebruik ongeveer 2 el deeg per bal.
  • Verdeel de deegballen over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven.
3
  • Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 1 el sinaasappelsap.
  • Meng in een kom de mascarpone met de overige kaneel en 15 gram suiker. Meng met een garde tot een luchtig geheel.
4
  • Haal de scones uit de oven en laat volledig afkoelen. 
  • Verdeel de scones over een serveerschaal. Serveer met de kaneelmascarpone en cranberrychutney.