Ciabatta met burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ciabatta met burrata

Ciabatta met burrata

2 porties | met geroosterde cherrytomaten en vers basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor een knapperig broodje met romige burrata en zoete cherrytomaten uit de oven!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

4 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten55.4 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels2.7 g
Eiwitten21.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg cherrytomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pel de knoflook.
  • Voeg de knoflooktenen toe aan de ovenschaal. Rooster de cherrytomaten 15 - 20 minuten in de oven.
2
  • Verhit de balsamicoazijn en suiker in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Breng aan de kook en verlaag het vuur.
  • Laat de balsamicostroop 12 - 15 minuten inkoken, of tot de gewenste dikte.
3
  • Snijd het basilicum fijn. Laat de burrata uitlekken.
  • Snijd het broodje doormidden.
  • Besprenkel het broodje met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg het broodje over een bakplaat met bakpapier en bak de laatste 6 - 8 minuten mee met de tomaten in de oven.
4
  • Wrijf elk broodje in met een halve teen knoflook.
  • Beleg het brood met de burrata.
  • Plet de geroosterde tomaten zachtjes en verdeel over de burrata. Besprenkel met het sap naar smaak uit de ovenschaal.
  • Garneer met het basilicum en besprenkel met de balsamicostroop.