Citroen-yoghurtcake met verse munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citroen-yoghurtcake met verse munt

Citroen-yoghurtcake met verse munt

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

30 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

130 gram

Biologische volle yoghurt

⅕ stuk(s)

Citroen

2 gram

Verse munt

40 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

⅘ stuk(s)

Ei

40 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

el

Suiker

0.02 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)367 kcal
Energie (kJ)1538 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers23 g
Vezels1 g
Eiwitten8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Rasp
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Mixer
Mixer
Satéprikkers
Kleine kom

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Weeg 100 gram yoghurt af en bewaar de overige yoghurt in de koelkast.

Citroen raspen en persen
2

Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Was de citroen met warm water en rasp de schil oppervlakkig met een fijne rasp. Pers dan de citroen uit. Haal de blaadjes van de munt en hak ze fijn.

Tip: De buitenste gele schil van de citroen heeft de lekkerste smaakt. Stop met raspen voor je op het witte deel van de schil zit, dit geeft een bittere smaak.

Beslag maken
3

Klop in een grote kom de boter met de kristalsuiker tot een romig mengsel met een mixer of garde. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de 100 gram yoghurt. Spatel de bloem, 1/4 tl zout en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Voeg al het citroensap, de muntblaadjes en de helft van de citroenrasp toe aan het beslag en meng goed door. Giet het beslag in het cakeblik.

Cake bakken
4

Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Meng in een kleine kom 1 el yoghurt en de poedersuiker tot een dik glazuur. Voeg wat extra yoghurt toe als het glazuur te dik is. Garneer de cake met het glazuur en bestrooi met het overgebleven citroenrasp. Snijd de cake in plakken.