Maiskolf met Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maiskolf met Parmigiano Reggiano

Maiskolf met Parmigiano Reggiano

2 porties | met knoflookboter en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Kies voor deze heerlijke maiskolf als het perfecte bijgerecht voor op de BBQ. Door de roomboter en Parmigiano Reggiano is hij extra romig, en extra lekker!

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2238 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten19.2 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels4.5 g
Eiwitten7.9 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de roomboter met de knoflook, het gerookte paprikapoeder en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Maak de bladeren los van de maiskolf door ze van boven naar onderen te trekken. Snijd dan de onderkant, waar de bladeren vastzitten, van de maiskolf af. Verwijder eventuele draden. 
  • Besmeer mais met de knoflookboter.
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de maiskolf op de barbecue en grill 15 - 20 minuten. 
  • Keer de mais iedere 5 minuten om.

Tip: Je kunt de mais ook in de oven bereiden. Verpak de maiskolf in aluminiumfolie en rooster 25 - 30 minuten in de oven.

4
  • Leg de mais op een serveerschaal.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen.
  • Garneer met de overige peterselie.