Couscousbowl met vegetarische döner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Haver
Soja
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

40 gram

Gesneden rode ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3567 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.3 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Meng in een kom de couscous met de rozijnen, kurkuma en bouillon. Dek de kom af en laat 10 minuten staan.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn.
Vegetarische döner bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische döner, de ui en de Afrikaanse kruidenmix 5 - 7 minuten, of tot de döner gaar is.
  • Blus af met 1 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de honing-gemberdressing met de mayonaise en 1/2 el water per persoon. 
Toppings bereiden
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kom de tomaat met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom de sinaasappel met de munt en extra vierge olijfolie naar smaak.
Serveren
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Verdeel de couscous over kommen. Leg de vegetarische döner, komkommer, tomaat en sinaasappel erbovenop.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met de dressing.