Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
20 g
Lamb's lettuce
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
½ piece
Easy peel orange
5 g
Dill, mint & flat leaf parsley
1.5 teaspoon
Ground paprika
30 milliliters
Water
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de wortel in schijfjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de wortel en 30 ml water per persoon toe. Dek de pan af en stoof 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis en ui toe en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Meng ondertussen in een kleine kom de Afrikaanse kruidenmix met de honing. Draai de vis om, verdeel de kruidenhoning over de vis en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg 1 el water per persoon toe en laat de saus 1 minuut inkoken.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de sinaasappel, verse kruiden en couscous toe aan de koekenpan met wortel en ui. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn, 1/2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over diepe borden. Schep de couscous en de vis erop. Besprenkel met de honingsaus uit de pan. Garneer het gerecht met de mayonaisedressing.
Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.