Couscoussalade met Afrikaans gekruide zalm
Couscoussalade met Afrikaans gekruide zalm

Couscoussalade met Afrikaans gekruide zalm

met wortel, sinaasappel en veldsla

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

20 g

Lamb's lettuce

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Easy peel orange

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

1.5 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

30 milliliters

Water

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3598 kJ
Calories860 kcal
Fat42.6 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate82.6 g
Sugar27.7 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein31 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fork
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de wortel in schijfjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de wortel en 30 ml water per persoon toe. Dek de pan af en stoof 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg het paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Vis bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis en ui toe en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Meng ondertussen in een kleine kom de Afrikaanse kruidenmix met de honing. Draai de vis om, verdeel de kruidenhoning over de vis en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg 1 el water per persoon toe en laat de saus 1 minuut inkoken.

Couscous afmaken
4

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de sinaasappel, verse kruiden en couscous toe aan de koekenpan met wortel en ui. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn, 1/2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over diepe borden. Schep de couscous en de vis erop. Besprenkel met de honingsaus uit de pan. Garneer het gerecht met de mayonaisedressing.

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.